Hold fast i .com og nationale domæner

 

Der er mange grunde til at man skal holde fast og fokusere på .com og ccTLD, som .dk i stedet for de nye gTLD’er som .travel, .tech og .paris. De har simpelthen ikke vundet indpas; og det er der mange grunde til.

 

.com og ccTLD’er foretrækkes af brand-ejere fordi de er troværdigt. De er lette at markedsføre, fordi brugerne kender dem, stoler på dem og, for lande-domænernes vedkommende, ofte føler en (national) tilknytning til dem.

 

En anden grund er, at der på kort tid er frigivet 1212 nye gTLD’er dækkende over 26 millioner domæner – men størstedelen er købt og parkeret af cyber-squattere i Kina. Og parkerede domæner ses ikke, huskes ikke – og tilføjer ikke nogen promoveringsværdi til det nye gTLD-program.

 

Desuden er gTLD’erne dyre at registrere eller købe og prisen på de årlige fornyelser er høj – op til 20 gange så meget som de 8 USD et .com-domæne koster om året.

 

Og endelig er køberne af de nye gTLD’er typisk ikke brand ejere. Sammenholdt med at mange er parkeret, er der med rette stor usikkerhed om, hvordan Google vil ranke gTLD’erne i forhold til andre domæner. Trods mange spekulationer, er faktum fortsat, at ingen ved det.

 

 

Det ved vi om de nye domæner

 

  • Ca. 26 millioner domæner blevet registreret.
  • 14,5 millioner domæner er blevet parkeret (56%).
  • Ca. 10 millioner (37,7%) registreringer er udført i Kina.
  • 53% registreringer er spredt over kun 10 af de nye gTLD’er.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så .com er sammen med ccTLD’erne fortsat at foretrække

 

Mange virksomheder har naturligvis registreret ccTLD’er, hvor de har været repræsenteret, men de nationale domæner har langt fra været udsat for samme spekulation som de globale domæner. Derfor er priserne lavere, domænerne mere tilgængelige; og man kan forvente en stigning i virksomhedernes indsats for at sikre ethvert relevant ccTLD. Det kan øge værdien af ccTLD’erne kraftigt, og vi kan ende med at se prisstigninger, der langt overgår udviklingen i.com, der allere er steget kraftigt.

 

 

Lokale websites tillægges høj troværdighed

 

Brugere i specielt ikke-engelsktalende lande søger ofte efter lokale web-sites. De fleste spanske brugere søger eksempelvis efter .es-domæner.

 

Når brugere generelt finder lokale websteder mere troværdige og foretrækker web-sites på deres eget sprog, vil Google også rangere ccTLD’er højere. Ifølge Google opfatter dets søgemaskine et ccTLD som en stærk indikation af, at webstedet er målrettet mod det pågældende land og Googles mål er at give brugerne relevante og troværdige resultater.

 

Så vær forsigtige med at falde for de nye ”smarte” gTLD’er og sørg for at sikre de relevante .com og ccTLD’er. Så er du kommet langt i at sikre dig de bedste domæner til din virksomhed.

 

Mange hilsner,

Marcus

Leave a Comment