GDPRs indflydelse på domæne-industrien

Databeskyttelsesloven (GDPR) blev vedtaget af Den Europæiske Union den 14. april 2016 og trådte i kraft den 25. maj 2018 i alle EU-landene. Ifølge Europa Kommissionen er formålet med dataloven, at beskytte alle EU-borgere og beboere mod privatlivs- og data-overgreb. Loven gælder for alle virksomheder, der behandler og opbevarer personoplysninger om emner, der er bosiddende i EU, uanset virksomhedens placering.

 

Den 17. maj 2018 vedtog ICANNs bestyrelse den midlertidige specifikation for gTLD registreringsdata. Dette system betyder at systemer som WHOIS, der tidligere viste oplysninger om domæneejere, nu mørklægger disse oplysninger.

 

Der bliver fortsat indsamlet registreringsdata, som administrative og tekniske kontaktoplysninger, men adgang til personlig data er nu blevet begrænset til en slags lagdelt model. Brugere med et legitimt formål kan få adgang til den ikke-offentlige persondata via Registrarer og Registreringsdatabasens operatører. Brugere kan også kontakte registranten eller administrator via en anonym email eller webformular.

 

 

Læs mere om udvilingen i ICANNs forhandlinger her.

 

 

 

Leave a Comment